In this post we show you the meaning of the following words in relation to gastronomy translated to the languages in our partnership.
Meats and poultry
Meats and poultry
English
|
French
|
Italian
|
Romanian
|
Spanish
|
Turkish
|
Bacon
|
Bacon
|
Pancetta
|
Slănină
|
Panceta/Tocino
|
Domuz
pastırması
|
Beef
|
Bœuf
|
Manzo
|
Carne
de vacă
|
Carne vacuna
|
Sığır
eti
|
Beef
steak
|
Bifteck
|
Bistecca
|
Friptura
de vacă
|
Bistec
|
Dana
biftek
|
Black
pudding
|
Boudin
|
Sanguinaccio
|
Budinca
negru
|
Morcilla
|
Kandan
yapılan sosis
|
Blood sausage
|
Boudin
|
Sanguinaccio
|
Budinca
negru
|
Morcilla
|
Kandan
yapılan sosis
|
Boneless
|
Désossé
|
Senza
osso
|
Fără
oase
|
Deshuesado
|
Kemiksiz
|
Brains
|
Cerveau
|
Cervello
|
Creier
|
Sesos
|
Beyin
|
Breast
|
Blanc
|
Petto
|
Sân
|
Pechuga
|
Meme
|
Cheeseburger
|
Hamburger
au fromage
|
Cheeseburger
|
Hamburger
cu brănză
|
Hamburguesa
de queso
|
Peynirli
hamburguer
|
Chicken
|
Poulet
|
Pollo
|
Pui
|
Pollo
|
Tavuk
|
Chop
|
Côtelette
|
Cotoletta
|
Cotlet
|
Chuleta
|
Pirzola
|
Cold
meats
|
Charcuterie
|
Carni
|
Rigid
|
Fiambres
|
Etler
|
Cooked
|
Cuit
|
Cotto
|
Gătit
|
Cocida
|
Pişmiş
|
Cutlet
|
Côtelette
|
Cotoletta
|
Cotlet
|
Chuleta
|
Doğrama
|
Fowl
|
Volaille
|
Pollame
|
Pasăre
de curte
|
Ave
de corral
|
Kümes
hayvanı
|
Game
|
Gibier
|
Caccia
|
Vânat
|
Animal
de caza
|
Av
kuşu
|
Goat
|
Chèvre
|
Capra
|
Capră
|
Cabrito
|
Keçi
|
Gravy
|
Sauce
|
Sughetto
|
Suc
de carne
|
Jugo
de la carne
|
Et
suyu
|
Grilled
|
Grillé
|
A
la griglia
|
Gratar
|
A
la parrilla
|
Kaşarlı
tost
|
Ground
meat
|
La
viande hachée
|
Carne
trita
|
Carne
tocată
|
Carne
picada
|
Kıma
|
Ham
|
Jambon
|
Coscia
|
Jambon
/ șuncă
|
Jamón
|
Jambon
|
Hamburger
|
Hamburger
|
Hamburger
|
Hamburger
|
Hamburguesa
|
Hamburger
|
Kidneys
|
Rein
|
Rene
|
Rinichi
|
Riñones
|
Böbrekler
|
Lamb
|
Agneau
|
Agnello
|
Miel
|
Cordero
|
Kuzu
|
Liver
|
Foie
|
Fegato
|
Ficat
|
Hígado
|
Ciğer
|
Marrow
|
Moelle
|
Midollo
|
Măduvă
|
Médula
|
Ilik
|
Meatballs
|
Boulettes
|
Polpette
|
Perișoară
|
Albóndigas
|
Top
köfte
|
Medium
rare
|
À
point
|
Di
cottura media
|
În
sânge
|
Medio
hecho
|
Orta
nadir
|
Mutton
|
Mouton
|
Carne
di montone
|
Oaie
|
Carne
de oveja
|
Koyun
eti
|
Pork
|
Porc
|
Maiale
|
Porc
|
Carne
de cerdo
|
Domuz
eti
|
Pork
chops
|
Côte
de porc
|
Cotoletta
di maiale
|
Cotlet
de porc
|
Chuletas
de cerdo
|
Domuz
biftek
|
Pork
loin
|
Filet
de porc
|
Lombo
di maiale
|
Cotlet
de porc
|
Lomo
de cerdo
|
Domuz
fileto
|
Pork
sausage
|
Saucisse
|
Salciccia
di maiale
|
Cârnați
de porc
|
Chorizo
|
Domuz
sosis
|
Poultry
|
Volaille
|
Pollame
|
Pasăre
de curte
|
Carne
de ave
|
Kümes
hayvanları
|
Rare
|
Saignant
|
Al
sangue
|
În
sânge
|
Poco
cocido
|
Az
pişmiş
|
Ribs
|
Côte
|
Costina
|
Coastă
|
Costillas
|
Kaburga
|
Roast
beef
|
Rôti
de bœuf
|
Manzo arrosto
|
Friptură
de vacă
|
Carne
asada
|
Rozbif
|
Roasted
|
Rôti
|
Fare
arrosto
|
A
prăji
|
Asada
|
Fırında
pişirmek
|
Salami
|
Salami
|
Salame
|
Salam
|
Salami
|
Salam
|
Sausage
|
Saucisse
|
Salcuccia
|
Cârnat
|
Salchicha/
Chorizo
|
Sosis
|
Sirloin
steak
|
Aloyau
|
Lombata
|
Friptură
de vită
|
Bistec
de lomo
|
Bonfile
|
Steak
|
Steak
|
Bistecca
|
Friptură
|
Bistec
|
Biftek
|
Suckling
pig
|
Cochon
de lait
|
Maialino
|
Purceluș
de lapte
|
Lechón
|
Yavru
domuz
|
Tongue
|
Langue
|
Lingua
|
Limbă
|
Lengua
|
Dil
|
Tripe
|
Tripes
|
Trippa
|
Măruntaie
|
Tripas
|
Işkembe
|
Turkey
|
Dinde
|
Tacchino
|
Curcan
|
Pavo
|
Hindi
|
Veal
|
Veau
|
Vitello
|
Vită
|
Carne
de ternera
|
Dana
eti
|
Veal
steak
|
Côte
de veau
|
Bistecca
di vitello
|
Vițel
friptură
|
Bistec
de ternera
|
Dana
biftek
|
Venison
|
Venaison
|
Carne
di cervo
|
Carne
de căprioară
|
Carne
de venado
|
Geyik
eti
|
Well
done
|
Bien
cuit
|
Ben
cotto
|
Bine
fript
|
Bien
cocinado.
|
Iyi
pişmiş
|
No hay comentarios:
Publicar un comentario